Facebook komt nog deze maand met eigen nieuws-app Notify

Facebook zou op het punt staan om de app Notify te lanceren, waarmee je notificaties ontvangt van nieuwsmedia of over onderwerpen waarop je je als gebruiker abonneert. Het gerucht dat Facebook aan een losse nieuws-app zou werken gaat al langer, maar nu zijn er ook screenshots opgedoken van een testversie die The Awl heeft gepubliceerd.

In het screenshot kun je zien dat je je als gebruiker kunt abonneren op berichtgeving van The Huffington Post over de Amerikaanse presidentsverkiezingen of op de nieuwste videoclips van VEVO. Vervolgens stuurt de app pushnotificaties zodra er nieuwe berichten zijn over dat onderwerp, die je vervolgens doorsturen naar artikelen op de bijbehorende website.

Notify

Volgens The Awl wordt de content in de app speciaal voor de app geproduceerd door contentpartners en is Facebook druk aan het testen met een groep Amerikaanse media. Zij krijgen actieve feedback van Facebook op de posts die zij versturen. Hoogstwaarschijnlijk de app met de lancering later deze maand nog niet in Nederland uitrollen, maar start het bedrijf met de dienst op de Amerikaanse markt.

Het is het zoveelste initiatief in korte tijd van een tech-bedrijf op nieuwsgebied. Notify komt in een rijtje te staan met Instant Articles (ook van Facebook), Snapchat Discover en Apple News. Vorige week werden daar onder meer Twitter Moments en AMP (van onder meer Google en Twitter). Geen van deze diensten/producten is nog in Nederland uitgerold. Wel doet NRC actief mee aan de ontwikkeling van AMP door Google.