Instagram laat je nu eenvoudiger nummers van Spotify delen

Als je een nummer van Spotify wilt delen op Instagram, kun je niet anders dan een screenshot maken van het nummer in de app. Vervelend, want dat is natuurlijk niet hoe je een liedje wilt delen. Maar vanaf nu is dat anders. De twee apps hebben namelijk een nieuwe integratie, waardoor je eenvoudiger een nummer kunt delen.

In Spotify zit nu een nieuwe optie, waarmee je een nummer gemakkelijk in een Story kunt plaatsen of hem te delen via privéberichten. Daarvoor klik je in Spotify op ‘Delen’ en dan op Instagram Stories.

Vervolgens zie je speciale cover art-stickers voor ieder nummer, album, elke playlist en alle artiesten in de streamingapp. Je kunt je bericht verder nog personaliseren met tekst en stickers binnen Instagram zelf, voor je het deelt.

Als je een nummer gedeeld hebt, verschijnt er een knop in de linkerbovenhoek van je Story. Klikt iemand daar op, dan wordt Spotify direct geopend en is het nummer te beluisteren.

Spotify-Instagram

Andere wijzigingen

Verder wordt ook het Ontdek-scherm in de app vernieuwd. Daardoor moet het eenvoudiger worden om dingen te ontdekken waar je interesse in hebt. Zo wordt gesuggereerde content in relevante kanalen geplaatst, zodat je gemakkelijker nieuwe dingen kunt ontdekken. De update komt in de komende maanden.

Daarnaast kun je gaan videochatten met groepen via de app. Ook die functie moet in de komende maanden verschijnen.

Instagram krijgt ook augmented reality, zo heeft het bedrijf aangekondigd. Met AR Studio kun je je eigen unieke, interactieve camera-ervaringen gaan uploaden. Hierbij gaat het onder meer om gezichtsfilters en effecten voor de wereld. Facebook voegt AR bovendien ook toe aan Messenger.

WhatsApp

Ook WhatsApp krijgt de mogelijkheid om met groepen te gaan bellen. En ook hier verschijnt de functie in de komende maanden. Verder krijgt de app binnenkort ook Sitckers.