Facebooks nieuwsapp Notify verschijnt vermoedelijk volgende week

Het is geen geheim dat Facebook hard aan de weg timmert om van het social media-platform het platform te maken voor journalistiek. Ditmaal zijn er geruchten dat Facebook volgende week met een nieuwe app komt, genaamd Notify.

Vorige maand kwam de mediasite The Awl met de eerste screenshots van Facebooks nieuwe app Notify. Volgens de Financial Times verschijnt de losstaande nieuwsapp volgende week in ieder geval in de Verenigde Staten en gaat Facebook onder meer samenwerken met Vogue, the Washington Post en CBS.

Notify

Zoals de naam al suggereert gaat Notify gebruikers op de hoogte houden van nieuws van professionele uitgevers. Facebook wil naast met haar ‘instant articles‘ ook op deze manier als tussenplatform dienen. Met de app probeert Facebook ook Snapchat en Twitter voor te blijven, zij hebben recent ook nieuwe functies toegevoegd waardoor het voor de gebruikers van de platformen makkelijk wordt om nieuws te consumeren.

Volgens de Financial Times gaat Notify een verzameling worden van stukken uit kranten en tijdschriften, digitale producties en video. Voor als nog lijkt Facebook samen te werken met een beperkt aantal uitgevers: Vogue, Mashable, CNN, the Washington Post, CBS, Comedy Central en Billboard magazine.

Facebook weigert de geruchten te bevestigen, maar een losstaande app zou een logische volgende stap zijn voor het sociale netwerk. Om Apple voor te blijven in de strijd om uitgevers en lezers, is het belangrijk dat de Facebook Notify snel uitbrengt. Momenteel is Apple News nog maar in enkele landen te gebruiken, maar op het moment dat Apple meer uitgevers overhaalt om samen te werken verschijnt de app automatisch op de iPhones van miljoenen gebruikers.