Facebook is officieel gestart met een pilot rond ‘Facebook at Work’

We schreven in november al over de eerste geruchten van een zakelijk variant van ’s werelds populairste sociale netwerk. Vandaag is bekend geworden dat Facebook daadwerkelijk aan het testen is met ‘Facebook at Work’. Een speciale app voor iOS en Android is intussen beschikbaar gesteld aan pilot partners.

Facebook at Work staat geheel los van je persoonlijke sociale profiel en moet medewerkers binnen bedrijven in staat stellen om gemakkelijker met elkaar in verbinding te komen. Profielen van beide netwerken zijn ook volledig gescheiden. Desalniettemin ziet het bedrijfsnetwerk er wél volledig hetzelfde uit als het bestaande netwerk.

153583-screenshots at work-2cd367-large-1421244201

Volgens Facebook moet het platform ook bijdragen aan de efficiency, doordat bekende tools als Groepen, Berichten en Evenementen nu ook zakelijk ingezet kunnen worden. Of er ook uitbreidingen komen om het tools als Google Docs, Microsoft Office of projecttools als Asana of Basecamp het ook echt lastig te maken is vooralsnog onduidelijk.

In navolging van de eerste resultaten uit de pilot hoopt Facebook snel verdere stappen te kunnen zetten met Facebook at Work.