Facebook test toevoegen van muziek aan je foto’s, video’s en Stories

Facebook

Facebook laat sommige gebruikers vanaf volgende week liedjes toevoegen aan hun foto’s en video’s. Het gaat om een test van het platform, meldt Engadget. Het platform liet eerder al weten dat het werkte aan deze functie.

Je kunt de muziek toevoegen aan foto’s en video’s in je Stories en in je nieuwsfeed. Je uploadt simpelweg een foto of video, of maakt er eentje via de camera van het sociale medium, klikt op ‘stickers’ en kiest vervolgens de muzieksticker. Vervolgens krijg je een lijst aan liedjes te zien waar je uit kunt kiezen.

Nadat je een liedje hebt gekozen, laadt Facebook het nummer en kun jij kiezen welk deel je ervan wilt gebruiken. Je vrienden zien vervolgens de naam van het nummer en de artiest als sticker in je bericht.

Context toevoegen

“Het toevoegen van muziek aan je Stories gaat verder dan waar je naar luistert. Het voegt context toe en laat je je op een creatieve manier uiten. We beginnen nu met het testen van muziek in Stories en de nieuwsfeed”, aldus Maya Patterson, Stories Product Designer.

De functie wordt getest onder een kleine groep gebruikers, maar wel wereldwijd. De kans bestaat dus dat jij de optie volgende week ook hebt.