Facebook trekt de stekker uit Stories in groepen

Facebook

Facebook voegde in december vorig jaar een geheel nieuwe functie toe: group stories. Daarmee kwamen de bekende Stories die na 24 uur verdwijnen ook naar groepen op het platform toe. De functie heeft echter geen lang leven gehad: het wordt nu weer verwijderd.

Met group stories konden administrators en leden van een groep video’s en foto’s plaatsen die na 24 uur weer verdwenen. De functie is dus vergelijkbaar met de gewone Stories die je op Facebook en Instagram hebt.

Stories verdwijnen

Maar de functie verdwijnt dus weer, schrijft Cnet. Vanaf 26 september – aanstaande donderdag – worden bestaande Stories in groepen verwijderd en kun je geen nieuwe meer plaatsen. Waarom de group stories precies verdwijnen, is niet helemaal duidelijk. Een woordvoerder van het sociale medium geeft namelijk geen sluitend antwoord op die vraag.

“We stoppen met group stories omdat we ervoor willen zorgen dat zulke functies in groepen mensen in staat stellen om op een leuke en nuttige manier te verbinden, en we zoeken altijd naar manieren om de algehele ervaring voor gemeenschappen op Facebook te verbeteren”, aldus woordvoerder.

Overigens verdwijnen de Stories op je persoonlijke profiel niet. Daar kun je ze dus nog wel gewoon aan blijven maken. Die functie werd vorig jaar dagelijks door ruim 300 miljoen mensen gebruikt. Hoevaak de group stories gebruikt werden, wil Facebook niet zeggen.

Foto: Shutterstock.com