Facebook wil patent op tech die voorspelt waar je heengaat

Facebook

Facebook heeft diverse patenten aangevraagd in de Verenigde Staten voor technologie die je locatiedata gebruikt om te voorspellen waar je heengaat en wanneer je offline zult zijn. Dat meldt BuzzFeed News.

In 2017 werd bijvoorbeeld een patent aangevraagd voor een methode om te voorspellen waar je heengaat. De technologie kan niet alleen jouw data gebruiken voor die voorspellingen, maar ook die van mensen die je kent en van vreemden. Op basis van waar je eerder bent geweest en reisgedrag van anderen, kan het voorspellen waar je nu heengaat.

Als het bedrijf kan voorspellen als je in een offline gebied komt, kan de content van Facebook vooraf opgehaald worden zodat je er toegang toe hebt ook al is je verbinding slecht.

Andere patenten

Een ander patent beschrijft hoe het volgen van de sterkte van je WiFi-, Bluetooth-, mobiele internet- en NFC-signalen gebruikt kan worden om je huidige locatie in te schatten. Op basis daarvan moet het voorspellen waar je heengaat. Dit is een alternatief voor GPS, dat mogelijk accurater en preciezer is.

Nog weer een ander patent geeft meer details over hoe locatiedata van meerdere mensen gebruikt kan worden om locatie- en bewegingstrends te verzamelen en locatieketens op te zetten. Dit zou gebruikt kunnen worden voor diverse toepassingen, zoals adverteren aan gebruikers op basis van locaties en het bieden van inzichten in waar je allemaal heengaat.

Facebook verzamelt al informatie die relevant is aan deze patenten. Denk bijvoorbeeld aan data over andere apparaten die in de buurt zijn of op hetzelfde netwerk zitten, WiFi-punten en mobiele torens in de buurt, signaalsterkte en online en offline acties.