Puma brengt slimme schoen uit 1986 terug met betere tech

Puma-slimme-schoen

Geloof het of niet, maar ook in de jaren ’80 waren er al slimme wearables. Puma verkocht in 1986 namelijk schoenen met een grote computer achterop. Nu zijn we echter veel verder met de technologie en zijn computers kleiner en krachtiger. De schoenenfabrikant besloot dan ook om de schoenen in een nieuw jasje terug op de markt te brengen, meldt Gizmodo.

32 jaar geleden werden de schoenen gemaakt zodat je kon zien wat je prestaties waren tijdens het hardlopen. Precies wat een smartwatch nu doet dus. Maar in die tijd waren er nog geen kleine chips en computers, dus zat er een grote bult achterop de schoen. Daarin zat alle elektronica voor onder meer het tellen van stappen en een poort om de schoen te koppelen aan je computer.

De schoenen werden in gelimiteerde oplage verkocht, maar in 1986 waren ze nu niet echt een hit. Toch is de schoen interessant. Puma was met het ontwerp zijn tijd immers ver vooruit en het zorgt nu voor nostalgische gevoelens. Dus de schoenen kunnen nu een schot in de roos zijn.

Nieuwe versies

De schoenen, de Puma RS Computer, hebben hetzelfde ontwerp als in 1986. De tech binnenin is echter vernieuwd. Er zit een verbeterde accelerometer is, genoeg opslag om 30 dagen aan sporten te onthouden, bluetooth om ze aan een app te koppelen en een USB-poort voor het opladen.

In totaal verschijnen er op 13 december slechts 86 stuks van de schoenen in Puma- en andere schoenenwinkels in Berlijn, Tokio en Londen. Wat de prijs wordt, is helaas nog niet bekend.