Zien: trailer voor laatste seizoen The Witcher met Henry Cavill

The Witcher

Het zorgde in oktober voor een relletje onder fans: het derde seizoen van The Witcher is het laatste waarin we Henry Cavill als Geralt zien. Vanaf seizoen vier neemt Liam Hemsworth de rol over. Van dat derde seizoen – dat deze maand op Netflix verschijnt – is na een teaser nu ook een eerste echte trailer te zien. Waarin we dus nog even van Cavill kunnen genieten.

De wereld is voor Geralt behoorlijk veranderd in de eerste twee seizoenen. Tegenwoordig heeft hij een familie en moet hij de krachtige princes Cirilla of Cintra beschermen. Maar we weten inmiddels dat zij behoorlijk wat chaos heeft, wat moeilijk is om onder controle te houden. Tel daarbij op dat ze achtervolgd wordt door koningen, magiërs en beesten die haar allemaal willen vermoorden, en je snapt dat Geralt is ondergedoken met haar. Van de chaos die de huidige situatie met zich meebrengt, zien we al glimpen in de trailer van het derde seizoen.

In dat seizoen leidt Yennefer, die Cirilla’s training moet gaan verzorgen, hen naar het beschermde forst Aretuza. Daar hoopt ze meer te ontdekken over Cirilla’s krachten. Maar dat is niet helemaal wat ze vindt. De drie komen in plaats daarvan terecht in een veldslag van politieke corruptie, duistere magie en verraad. Willen ze elkaar niet voor eeuwig verliezen, dan moeten ze terugvechten.

“Jarenlang claimde Geralt dat hij neutraal was, vermeed hij politiek en zei hij publiekelijk dat witchers geen emotie hebben – allemaal om zijn leven als moordenaar gemakkelijker te maken” , zei Lauren Schmidt Hissrich, de maker van de serie, in april tijdens Tudum. “We hebben hem tegen monsters en monsterlijke mensen zien vechten; we hebben gezien hoe hij zichzelf harder heeft gemaakt om te overleven. In dit seizoen kan hij dat niet meer doen.”

Twee delen van The Witcher

Het nieuwe seizoen van The Witcher bevat acht afleveringen en wordt in twee delen op Netflix gedeeld. Het eerste volume, met de eerste vijf afleveringen, zie je vanaf 29 juni. Op 27 juli volgt dan Volume 2, met aflevering 6, 7 en 8.

Beeld: Netflix