Fans pikken cancellen van Our Flag Means Death niet en tekenen massaal petitie

Our Flag Means Death

Voor fans van Our Flag Means Death begon 2024 nogal slecht: de serie is na twee seizoenen gecancelled. Maar de enorme fanbase van de serie pikt dat niet zomaar. Er is een petitie gestart en die wordt massaal ondertekend. Wie weet is er hoop?

Voor wie het in de afgelopen twee jaar gemist heeft: Our Flag Means Death was een serie op HBO Max, die in 2022 van start ging. De serie gaat over een echte gentleman die piraat wordt: Stede Bonnet (die overigens echt heeft bestaan). Terwijl hij met zijn crew over de zee vaart, ontmoet hij de beruchte Edward Teach, beter bekend als Blackbeard.

Het leuke van de serie is dat je niet alleen de avonturen van de twee piraten en hun crew ziet, maar ook hoe ze verliefd worden. Komedie met een flinke vleug romantiek, dus.

Tienduizenden handtekeningen

Maar helaas, na twee seizoenen komt er dus een einde aan. Tot onvrede van fans, die bijvoorbeeld nog graag een huwelijk tussen de twee piraten hadden gezien.

Al snel verscheen er dan ook een petitie om de show te redden. En die krijgt flink wat aandacht: op het moment van schrijven zijn er al ruim 56.000 handtekeningen binnen.

Werkt dit?

Nu is de vraag wel hoe goed zo’n petitie werkt. Er zijn voorbeelden uit het verleden waarbij onvrede van fans ertoe leidde dat er toch nog een laatste seizoen of laatste aflevering komt – zoals bij Sense8 en Warrior Nun het geval was. Maar er lopen meer petities om geschrapte shows terug te halen – zoals Shadow and Bone, met inmiddels bijna 200.000 handtekeningen – tot nu toe nog zonder succes.

Of een petitie voor Our Flag Means Death wel werkt, is dus nog de vraag. Bij HBO heeft de serie in ieder geval geen toekomst, heeft HBO- en HBO Max-baas Casey Bloys tegenover de Hollywood Reporter gezegd. Volgens hem waren de kijkcijfers niet voldoende om een derde seizoen goed te keuren.

“Maar ik zeg wel: als we een show schrappen en de maker het ergens anders wel kwijt kan, dan steunen we ze”, aldus Bloys. Met andere woorden: mocht een ander televisienetwerk of streamingdienst interesse hebben om een derde seizoen te maken, dan staat HBO ze niet in de weg. Dus wie weet wat er nog mogelijk is.

Foto: HBO Max