Wannabe-automaker Faraday Future aangeklaagd voor 1,8 miljoen dollar

Faraday Future, de autofabrikant die de concurrentie aan wil gaan met Tesla, is aangeklaagd voor 1,8 miljoen dollar. Volgens de aanklacht weigert het bedrijf te betalen voor een visuele promotie van een door Faraday gemaakt voertuig. Dat meldt autoblog Jalopnik op basis van documenten van de aanklacht.

De aanklager is het bedrijf The Mill, onder meer bekend van zijn VFX-auto The Blackbird. Volgens de documenten werd het bedrijf in augustus 2016 door Faraday Future benaderd. De wannabe-automaker zou een ‘presentatie met virtual reality, augmented reality en holografische onderdelen’ willen gebruiken om in januari 2017 een elektrisch voertuig van het bedrijf te promoten.

Faraday Future presenteerde begin deze maand op elektronicabeurs CES zijn eerste auto: de FF91. Volgens een bron van Jalopnik maakte The Mill een virtuele tour van de auto. De 3D-presentatie zou bedoeld zijn om de interesse van hoge piefen en beroemdheden te wekken. De productie van The Mill zou nog vóór de CES af moeten zijn, maar omdat het bedrijf geen geld meer kreeg, werd de uitwerking van het product stopgezet.

Volgens het document zouden Faraday Future en The Mill voor de presentatie overeengekomen zijn over het bedrag van 1,82 miljoen dollar. Tot nu toe zou The Mill slechts 20.000 dollar ontvangen hebben. Daarom probeert het bedrijf de resterende 1,8 miljoen dollar via de rechter alsnog binnen te halen.

Problemen

Faraday Future zou naast andere rechtszaken ook te kampen hebben met vertrekkende medewerkers. Ondertussen is ook de bouw van een fabriek in Nevada stilgelegd.

Het bedrijf zegt dat de werkzaamheden ‘binnen enkele weken’ hervat worden. De FF91 moet naar verwachting in 2018 op de markt komen.