Faraday Future gaat kleinere fabriek en minder auto’s maken

De fabriek van Faraday Future in Nevada wordt een stuk kleiner dan oorspronkelijk bedoeld. Dat schrijft persbureau Reuters. De wannabe-automaker gaat volgens ingewijden ook het aantal auto’s dat het op de markt wil brengen verlagen van zeven naar twee.

De fabriek in Nevada zou oorspronkelijk ongeveer 280.000 vierkante meter beslaan. Maar volgens een ambtenaar van de stad Las Vegas wordt het oppervlak van de fabriek slechts iets groter dan 60.000 vierkante meter. Faraday Future was al begonnen met de bouw van zijn visitekaartje, maar die werd eind 2016 stilgelegd.

Volgens een bron van Reuters is de fabriek uiterlijk pas in 2019 klaar. De locatie zou dan maximaal 10.000 auto’s per jaar kunnen produceren. Het bedrijf had zich als oorspronkelijk doel gesteld om in 2020 één miljoen auto’s per jaar te produceren. Het bedrijf heeft te kampen met geldproblemen, rechtszaken en vertrekkende medewerkers.

Faraday Future presenteerde zijn eerste auto, de FF91, eerder dit jaar op elektronicabeurs CES. Reuters schrijft op basis van niet eerder openbaar gemaakte documenten dat het bedrijf van plan was om zeven elektrische auto’s op de markt te brengen.

FF81

Nu zeggen ingewijden tegen het persbureau dat de plannen zijn teruggeschroefd. Naast de FF91 zou nog één andere auto op de planning staan.

Het zou gaan om een kleinere en goedkopere auto met de naam FF81. Daarmee wil het bedrijf de concurrentie aangaan met de Model X van Tesla.