Felipe Massa maakt geen haastwerk van overstap naar Formule E

Foto via FOTOimage Montreal / Shutterstock.com

Hoewel hij in november een (tweede) punt zette achter een indrukwekkende 16-jarige carriere in de Formule 1, is Felipe Massa geenzins van plan achter de Braziliaanse geraniums te gaan zitten. De geruchten over een nieuw avontuur in de Formule E zwellen aan, maar Massa wil die beslissing niet overhaasten.

Hoewel de Braziliaan al vaker heeft aangegeven de elektrische autosport met veel interesse te volgen, zullen Massa niet zomaar terug vinden in een Formule E-auto. De ex-Ferrari en Williams coureur heeft er intussen wel een volledige test op zitten in de Jaguar FE, tot een volwaardige deal is het echter niet gekomen.

Met reden, aldus Massa: “Ik probeer zicht te krijgen op de situatie, ik wil uitkomen in een kampioenschap waar ik kan meestrijden aan de top. Vechten voor overwinningen én het kampioenschap”. En dus neemt de Braziliaan alle tijd om informatie te verzamelen. “Ik zoek naar de juiste auto, het juiste team en moet dan mezelf voorbereiden om het seizoen direct goed te beginnen.”

Dat lijkt een logische situatie, aangezien het huidige Formule E seizoen intussen onderweg is en tot eind juli zal doorlopen. Dat geeft Massa dus alle tijd om zijn gedachten op een rijtje te zetten.

Maar wie weet: het huidige seizoenis pas 3 races onderweg en in de autosport weet je het nooit! “Als ik de kans krijg om direct wat races te doen dit jaar, dan zal ik dat misschien wel doen. Maar ik heb geen idee of ik die kans krijg”, aldus Massa in gesprek met Motorsport.

Foto: FOTOimage Montreal / Shutterstock.com