Ferrari presenteert nieuwe F1 auto eind februari

Ze deden dit jaar lang mee om de prijzen, maar moesten uiteindelijk toch hun meerdere erkennen in het team van Mercedes. En dus kijken liefhebbers van autosport reikhalzend uit naar de presentatie van de nieuwe bolide van Ferrari.

Die presentatie laat nog wel even op zich wachten: de Italiaanse renstal heeft zojuist bekend gemaakt dat zij hun nieuwe auto op 22 februari zullen tonen aan de wereld. Geen gekke timing, want amper vier dagen laten zullen de F1-teams hun eerste tests gaan uitvoeren in aanloop naar het nieuwe seizoen.

Comeback

Ferrari deed dit jaar lang mee om de prijzen en dat was een welkome comeback na een bijzonder matig jaar in 2016. Sebastian Vettel was een aantal weken leider in het klassement alvorens hij de titel aan Lewis Hamilton moest laten. In totaal wisten de Italianen dit jaar vijf races op hun naam te schrijven.

Tijdens het jaarlijkse kerstdiner sprak Ferrari’s president zich vol vertrouwen uit dat hij zijn team volgend “zonder twijfel weer zou gaan strijden om de wereldtitel”.

Foto: Shutterstock.com