Finale Hyperloop-wedstrijd uitgesteld naar augustus

De finale van de ambitieuze Hyperloop-wedstrijd van Elon Musk is voor even uitgesteld, meldt Techinsider op basis van een mail aan de deelnemers. Studenten die meedoen aan de wedstrijd konden eerder dit jaar al hun ideeën voor een razendsnelle trein demonstreren, om door te mogen naar de volgende ronde. Die zou eigenlijk in juni plaatsvinden, maar Musk heeft hem doorgeschoven naar augustus. Mogelijk wordt de wedstrijdronde nog verder uitgesteld.

De Hyperloop is een idee van Musk, maar hij wil de supersnelle trein niet zelf gaan bouwen. In plaats daarvan maakte hij zijn idee vrij beschikbaar en organiseerde hij een wedstrijd, waarbij de slimste teams ter wereld hun versie van Musk’s idee konden presenteren. Een Nederlands team van de TU Delft deed ook mee aan de wedstrijd en won in de vorige ronde de zilveren medaille met zijn pod-ontwerp.

Tijdens het uitgestelde segment van de wedstrijd kunnen deelnemers hun design uittesten, om te zien of het idee in de praktijk ook zo goed kan zijn. Daarbij mogen ze gebruikmaken van een speciale Hyperloop-testbaan die wordt gebouwd in Hawthorne, Californië.

De wedstrijdronde is uitgesteld omdat deze testbaan niet op tijd af is. Wanneer hij exact wordt afgerond is onduidelijk – reden om de eerdere datum in juni toch maar voorzichtig naar achteren te schuiven.

Meer weten over de hyperloop? Eerder bespraken Johan en Elger alle ontwikkelingen in onze podcast Rush Talk!