Fitbit Force nu officieel aangekondigd

Vorige week voorspelden we het al: de Fitbit Force is in aankomst. Vandaag is de opvolger van de Fitbit Flex officieel aangekondigd.

In de nieuwe fitness tracker zijn twee belangrijke dingen toegevoegd: een OLED scherm en een hoogtemeter. Via het scherm kun je nu veel meer informatie krijgen dan voorheen. Zo is op het scherm direct de tijd en je fitness statistieken te zien. Je hoeft hiervoor dus niet meer eerst data te synchroniseren met je smartphone. Erg handig voor tijdens het sporten.

Heb je een iPhone, dan kun je deze linken aan de Force. Je kunt dan op het scherm van de armband zien wie er belt met naam of telefoonnummer. Het scherm is echter niet altijd aan. Je moet eerst op een knopje aan de zijkant drukken om het scherm te activeren. De Armband functioneert dan ook nog niet als een vervanging van een echte smart watch.

Ook de hoogtemeter is een mooie nieuwe toevoeging. Hiermee kun je bijhouden hoeveel trappen je loopt. Gelukkig is er een sensor ingebouwd die checkt of je daadwerkelijk de trap op loopt of de lift gebruikt. Liftgebruik wordt niet meegenomen in de data.

simple.b-dis-jpg.h9058f50dcea76a46c2e62d19902103cf

Erg handig is de Bluetooth 4.0 dongle. Door deze in je computer te pluggen worden automatisch alle gegevens geüpload. Geen gedoe mee dus met het uit elkaar halen van de armband om hem in te kunnen pluggen, zoals het geval was bij de Fitbit Flex. Data uploaden naar je smartphone is uiteraard ook mogelijk met de Force.

De Fitbit Force is vanaf vandaag verkrijgbaar via de online store van Fitbit voor 130 dollar. Dit maakt hem iets duurder in vergelijking met andere activity trackers, maar biedt daarvoor wel meer dan de andere momenteel beschikbare trackers. Kijk hier voor alle specificaties.