Amerikaanse rechter: Fitbit heeft geen informatie van Jawbone gestolen

Wearablemaker Fitbit heeft geen geheime informatie gestolen en misbruikt van concurrent Jawbone. Althans, dat heeft de Amerikaanse rechter vannacht geoordeeld, meldt Reuters. Fitbit was door Jawbone aangeklaagd omdat ze gevoelige bedrijfsinformatie zouden hebben gestolen door personeel over te nemen, maar daar is volgens de rechter geen bewijs voor. Er is geen enkel voorbeeld dat wijst op het gebruik van bedrijfsgeheimen in Fitbit-producten.

De uitspraak is slecht nieuws voor Jawbone, dat al sinds 2015 via de rechter vecht tegen Fitbit. Volgens de wearablemaker zouden er niet alleen geheimen via personeel zijn gestolen, maar heeft Fitbit ook zes patenten zonder toestemming gebruikt. Jawbone trok twee van deze patenten terug, waarna de rechter de overige vier ongeldig heeft verklaard.

Een pijnlijke klap, terwijl Jawbone juist in een moeilijke situatie lijkt te verkeren. Vorig jaar werd 15 procent van het personeel naar huis gestuurd, waarna er meermaals geruchten waren over interne strubbelingen. Eerder deze maand hoorden we dat Jawbone op zoek zou zijn naar een overnamepartner, wat wijst op financiële problemen. Een boete van de rechter was het bedrijf vast goed van pas gekomen – maar dat lijkt er niet van te komen.

Fitbit’s CEO James Park denkt zelfs dat de rechtszaak met de moeilijke positie te maken had. Volgens hem hoopte het bedrijf op deze manier voor zijn moeilijke positie te compenseren.