Roborace presenteert prototype zelfrijdende raceauto

Wie fan is van de combinatie zelfrijdende auto’s en de autosport, heeft vast wel eens van de Roborace gehoord. In de race is het de bedoeling dat volledig autonoom rijdende auto’s met elkaar de strijd aangaan. Een race zonder coureurs dus. Veel details over de racewedstrijd zijn in nevelen gehuld, maar de organisatie komt zo nu en dan met een teaser die de het enthousiasme voor de race moeten opwekken. Zo ook met deze video, waarin te zien is hoe een werkend prototype van een zelfrijdende raceauto enkele meters maakt.

Het is een korte video en het getoonde beeldmateriaal is al helemaal marginaal, maar de video moet de kijker dus vooral warm maken voor de wedstrijd. Wanneer en waar die precies gaan plaatsvinden is nog onbekend. De planning ligt rond het seizoen 2016-2017 van de Formule E. Met de race wil de organisatie technologie achter zelfrijdende aan het grote publiek tonen en een boost geven aan de ontwikkeling ervan.

In maart presenteerde de organisatie ook al een gelikt design van raceauto die aan de race mee zou doen. De bedoeling is dat er tien teams deelnemen die elk met twee auto’s het circuit op mogen. Engadget schrijft overigens dat de DevBot, zoals de auto genoemd wordt, vanmiddag ook aan het publiek getoond wordt. Dat gebeurt op het racecircuit Donington Park in Engeland.