Tesla laat nieuwe versie Model S bizar snel optrekken dankzij grotere accu

Het is de voornaamste klacht bij elektrische auto’s: ze kunnen niet ver genoeg op een volle accu rijden. Tesla heeft er al aardig wat werk van gemaakt om dit vooroordeel weg te nemen, iets waar ze nu nog een stapje verder in gaan. De Tesla Model S en Model X krijgen een optie voor een grotere batterij, waardoor beide auto’s ineens een groter bereik krijgen.

Zo kan de Model S op de nieuwe batterij 505 kilometer rijden – terwijl de maximale actieradius tot nu toe 435 kilometer was. De Model X kan nu maximaal 465 kilometer afleggen op een volle accu. De nieuwe batterij zorgt er bovendien voor dat beide auto’s sneller kunnen optrekken. Bizar snel zelfs! Een Tesla Model S P100D gaat bijvoorbeeld van 0 naar 100 km/u in 2,5 seconden. Niet slecht voor elektrisch wagentje…

Prijzig is het wel, want het vervangen van je Tesla-accu is niet zomaar gedaan. Bezitters van de auto’s moeten minstens 20.000 dollar (waarschijnlijk in Nederland 20.000 euro) neerleggen als ze naar de nieuwe batterij willen upgraden. Heb je een Model S P90D Ludicrous? Dan betaal je ‘slechts’ 10.000 dollar. Bij deze kosten is het recyclen van de oude accu’s inbegrepen, waardoor ze wat hoger liggen dat je wellicht zou verwachten.

Uiteraard kun je ook een nieuwe Tesla kopen met de grotere accu. Dan moet je echter wel rekening houden met een prijskaartje van ver boven de 100.000 euro, afhankelijk van welke opties je verder precies wilt.