‘Fitbit komt binnenkort met twee nieuwe wearables’

Fitbit komt binnenkort met twee nieuwe wearables op de markt. De Fitbit Charge en Fitbit Charge HR vullen het intussen al tamelijk brede assortiment aan. Overigens komen de nieuwe activity trackers wel erg bekend voor.

Het Amerikaanse Fitbit zou hun collectie hardware binnen afzienbare tijd uitbreiden met twee nieuwe armbanden, zo meldt Gizmodo. Dat doet het weblog op basis van gelekt promotiemateriaal, dat het ontving van een anonieme bron. Op het materiaal zien we de Charge en Charge HR in volle glorie.

gizmodo_fitbit_charge_leak

Wie goed kijkt, zal in de Charge een oude bekende herkennen. De nieuwe activity tracker van Fitbit is qua uiterlijk en functionaliteiten namelijk een exacte kopie van de Fitbit Force. Die tracker werd dit voorjaar kort na lancering teruggeroepen omdat de band zou zorgen voor heftige huidirritatie.

De Charge heeft niet alleen hetzelfde scherm, hij heeft ook dezelfde sensoren om stappen te tellen, gelopen afstand te bepalen en de mogelijkheid om je slaap te monitoren. Daarnaast heeft de Charge een trilalarm en de mogelijkheid om inkomende telefoongesprekken weer te geven op zijn scherm.

Gezien de afkorting mag het geen verrassing zijn dat de Charge HR als extra functionaliteit het meten van de hartslag heeft. In tegenstelling tot andere trackers zou de Charge HR dit echter niet op aanvraag, maar continu doen. Je zou kunnen stellen dat de armband op die manier een ‘hartfilmpje van je dag’ maakt.

Volgens de geruchten zouden de Charge en Charge HR op de markt komen met een prijskaartje van $180 en $220. Dat lijkt wat aan de forse kant, zeker gezien het feit dat de Force begin dit jaar voor $130 werd verkocht.

Wanneer de wearables zullen verschijnen is onduidelijk.