‘Fit met apps & wearables’: Handig boek voor de moderne sporter

Vanaf vandaag is het boek  ‘Fit met apps & wearables’ te koop, een handig startpunt als je wilt beginnen met het werken aan je fitness met behulp van apps en wearables. Want het is misschien lastig om tussen al die apps en gadgets de juiste keus te maken, eenmaal aan de slag zul je merken dat al dat inzicht je daadwerkelijk verder kan helpen.

“Meten is weten”, althans – dat zou het moeten zijn. Maar tussen het daadwerkelijk kunnen meten van je sportprestaties én daadwerkelijk ook kennis halen uit die data zit een behoorlijke kloof. Menig park in de stad wordt bevolkt door hardlopers die keurig elke twee dagen 5 kilometer hardlopen, zonder dat er daadwerkelijk een fysieke verandering optreedt.

Het boek ‘Fit met apps & Wearables’ moet daarin een brug slaan. Het boek legt uit hoe je jezelf als moderne sporter doelen kunt stellen en hoe je gericht naar die doelstellingen kunt werken. Welke apps kun je gebruiken en welke gadget kan je nog verder op weg helpen? Het boek laat voorbeelden uit de topsport zien om te inspireren en maakt direct de verbinding naar betaalbare middelen voor de lezer.

Door de indeling in drie hoofdcategorieën is het boek vooral een handig naslagwerk. Voor beginnende sporters is het blok ‘Fit’ een goed startpunt waar alle basiselementen naar voren komen. De wat meer gevorderde sporter kan los onder het kopje ‘Sport’, waar talloze voorbeelden, tips en trucs uit de topsport worden gegeven om je workout naar een hoger niveau te tillen. Het boek duikt hier ook echt de diepte in voor onder andere hardlopen, zwemmen en schaatsen.

‘Fit met apps & wearables’ is geschreven door Gonny van der Zwaag, die vooral bekend is als mede-oprichter van iCulture. Het boek is echter niet alleen zomaar een boek, want naast het feit dat het boek als paperback en iBook via iTunes te verkrijgen is, volgt er ook een maandelijkse show rondom het thema bij Fast Moving Targets. De eerste uitzending daarvan is vanavond, live te volgen op de site van FMT.

Persoonlijk heb ik het boek met veel plezier gelezen, maar moet ik een waarschuwing vooraf geven: tijdens het lezen van het boek moest ik regelmatig een onderbreking inlasten om even een rondje te gaan hardlopen om de opgedane kennis in de praktijk te testen. Zorg dus dat je stappers klaar staan!

‘Fit met apps & wearables’ is vanaf vandaag te koop als paperback of als iBook in iTunes. Vanavond is de officiële boekpresentatie en de eerste uitzending van ‘Fit met app’ vanuit De Waag in Amsterdam. Heb je interesse om de presentatie en show bij te wonen? Meld je dan snel aan!