Fitbit neemt Coin over, zodat je kunt gaan betalen met je fitnesstracker

Een opvallende overname: Fitbit heeft vorige week Coin gekocht, een bedrijf dat zich specialiseert in nieuwe manieren van betalen. Met de technologie van Coin wil Fitbit het mogelijk gaan maken om te betalen met je fitnesstracker. Iets wat we al kennen van smartwatches als de Apple Watch en Samsung Gear S2 (al werkt het nog niet in Nederland).

Het is niet zo dat de betaalfunctie op korte termijn wordt ingebouwd in de wearables van Fitbit. Er moeten speciale beveiligde NFC-chips worden ingebouwd in de apparaten, nog los van het optuigen van de verdere integratie met creditcards of banken. Voor dit jaar staan er dan ook nog geen producten met een betalingsmogelijkheid op de planning bij Fitbit.

Coin werkte eerder al met onder meer MasterCard aan betalingsoplossingen voor wearables. Daarnaast heeft het bedrijf een digitale creditcard uitgebracht. Deze blijft gewoon werken en wordt niet overgenomen door Fitbit. Als de accu leeg is kun je echter geen vervanging meer krijgen voor je Coin-creditcard, zegt het bedrijf. Aangezien de accu ongeveer twee jaar meegaat, verdwijnt de kaart op korte termijn vanzelf van de markt.

Het is interessant om te zien dat Fitbit de stap zet op de markt voor mobiel betalen. Tot nu toe is het namelijk een erg lastige markt waar veel hele grote tech- en betaalbedrijven mee bezig zijn en die ook nog eens moeilijk internationaal op te schalen is. Blijkbaar ziet het bedrijf het desondanks als een interessante mogelijkheid om zijn toekomst veilig te stellen en verder door te groeien.