Fitbit Surge krijgt binnenkort ondersteuning voor fietstracking

Fitbit heeft aangekondigd een nieuwe update door te voeren voor de Fitbit Surge. De meest uitgebreide fitness tracker van Fitbit ondersteunt vanaf dan ook fietstracking.

Gebruikers van de Surge kunnen na de update allerlei gegevens bijhouden van hun fietsritten. Zo is onder meer mogelijk om de afgelegde afstand, de gemiddelde snelheid, de tijdsduur en het aantal verbrande calorieën te meten. Alle gegevens worden vervolgens overzichtelijk weergegeven via de app, zodat je na afloop precies kunt zien welke resultaten je geboekt hebt.

surge

De app zal de gegevens over langere tijd bewaren, zodat het voor gebruikers mogelijk is om de vooruitgang over een bepaalde periode bij te houden. Daarnaast kunnen gebruikers van tevoren fietsroutes uitstippelen, waarbij de app automatisch voorspellingen zal doen op basis van de eerder gegenereerde data. Hiermee zien gebruikers vooraf hoe veel inspanning een rit zal kosten en waar eventuele hoogteverschillen zich bevinden.

Naast de update voor de Fitbit Surge, voert het bedrijf ook nog een algemene update door in de Fitbit-app. Na de update kunnen gebruikers meerdere fitness trackers van het bedrijf koppelen aan de app, waardoor je diverse gegevens bij kunt houden.

Zo is het mogelijk om bijvoorbeeld de Fitbit Surge en de Fitbit Charge beiden aan de app te koppelen. Door middel van bewegingen en activiteiten weet de app precies welke tracker je draagt, waardoor gebruikers dit niet handmatig hoeven aan te geven.

fitbit

De update voor de Fitbit Surge zal aanstaande maand worden doorgevoerd in de Verenigde Staten, maar zal in de toekomst wereldwijd worden uitgerold. De update om meerdere trackers te ondersteunen zal deze week al worden doorgevoerd voor alle Fitbit-gebruikers.