Fitness tracker Moov maakt Siri je nieuwe personal coach

Moov, een nieuwe fitness tracker van oud-Apple medewerker Nikola Hu, combineert de metingen van een hyper-actieve sensor met coaching via een superslimme app. Hoewel sensor en app nog in productie zijn en pas deze zomer op de markt verschijnen, is de eerste indruk bijzonder spectaculair.

De eerste inzichten die veel activity /fitness trackers ons op dit moment geven zijn vaak al erg prettig. De afgelopen maanden zien we dan ook vooral veel van hetzelfde terugkomen als het gaat om de software, terwijl nieuwe initiatieven zich willen onderscheiden door creatieve hardware.

Een frisse wind dient zich aan in de vorm van Moov, de nieuwe tracker van Nikola Hu en zijn team. De wearable is niet alleen strak vormgegeven (en doet wat denken aan de Shine), hij is ook voorzien van een slimme app die je op basis van de verzamelde data real-time voorziet van allerhande nuttige tips en informatie via een gesproken stem.

Zo geeft de app je kritische aanwijzingen tijdens het hardlopen: zet je voeten iets anders neer, verlaag je tempo of voer het juist op. Maar ook tijdens het boksen, zwemmen, golfen en zelfs yoga voorziet Moov je via de headset en display van coaching.

Moov moet deze zomer op de markt komen, maar is nu al te bestellen op de website van het bedrijf. Voor vroege enthousiastelingen geldt een speciaal tarief van $59.