Deze fitnesstracker waarschuwt je als je uitgedroogd raakt

We weten allemaal dat het belangrijk is om dagelijks voldoende vocht binnen te krijgen. Ben je een actieve sporter en wil je graag een melding krijgen als het tijd is om te drinken, dan biedt de fitnesstracker LVL uitkomst. De makers zijn een actie gestart op Kickstarter en hebben hun doel inmiddels ruimschoots overschreden.

Je kunt de LVL koppelen aan je smartphone zodat je meldingen kunt ontvangen als je dreigt uitgedroogd te raken. De armband gaat dan trillen en vertelt je hoeveel water je moet drinken. Daarnaast is het ook gewoon een fitnesstracker die je hartslag kan meten, calorieën kan bijhouden en je slaap monitort. De armband zelf gaat volgens de makers op een volle batterij vier dagen mee. Het ding zelf is ook waterbestendig.

De fitnesstracker is niet de eerste die je meldingen geeft als je water moet drinken. Bovendien is het de vraag hoeveel toegevoegde waarde dat gaat hebben. De meeste mensen kunnen zelf ook wel bedenken dat je een slok water moet nemen als je tijdens het sporten dorst krijgt. Mocht je toch een notificatiemachine voor het drinken van water willen bestellen, dan kan dat nog via Kickstarter voor 109 dollar. De LVL wordt naar verwachting in de zomer van 2017 geleverd.