Dit zijn de 7 handigste apps voor iMessage

Met de update naar iOS 10, krijg je er als iPhone-gebruiker een toffe nieuwe feature bij. Het is nu namelijk mogelijk om apps te draaien binnen de berichtenapp van iOS: iMessage. Natuurlijk kun je gaan spelen met allerlei stickers (er is een gratis set Mario-plaatjes en een toffe set voor Star Wars-fans), maar er zijn ook apps die daadwerkelijk nut hebben. Ik heb er zeven voor je op een rij gezet.

1. Citymapper

Natuurlijk, we hebben Google Maps om je locatie door te geven, of misschien gebruik je wel Apple Maps. Maar deze apps zijn niet ideaal als je wilt dat je vrienden zo snel mogelijk bij je zijn. Met Citymapper is dat een stuk makkelijker. In iMessage kun je nu met een paar klikken je locatie doorgeven. De ander krijgt direct een routebeschrijving waar jij bent met diverse vervoersopties. Handig! Helaas het gebruik beperkt tot de Randstad.

Citymapper is gratis te downloaden.

 Citymapper image

2. Words with Friends

Scrabble speel je vanaf nu niet alleen op een klassiek bord of in een app, maar ook vanuit iMessage. Kies een contact uit je lijst en speel samen, zonder de chat te hoeven verlaten. Nadeel: de app is niet in het Nederlands te verkrijgen, dus begin maar vast het met het uit je hoofd leren van het Engelse woordenboek.

Words with Friends is gratis te downloaden.

Words with friends image

3. Confide

Verstuur je gevoelige informatie naar je vrienden? Dan wil je misschien wel gebruikmaken van encryptie. Confide doet exact dit: het beveiligt je gesprekken met end-to-end encryptie. Daarnaast biedt het je ook bescherming tegen screenshots en is er een feature die je berichten verwijderd als ze gelezen zijn.

Confide is gratis te downloaden.

Confide image

4. The Weather Channel

Nieuwsgierig naar de weersvoorspelling, maar geen zin om allerlei apps te openen? Wil je de voorspelling delen met vrienden om het plannen van activiteiten eenvoudiger te maken? Dan is The Weather Channel een handige extensie. Deze app kan je een dagelijkse voorspelling of die voor het weekend in iedere chat plaatsen.

The Weather Channel is gratis te downloaden.

Weather channel image

5. Genius

Handig als je een muziekfanaat bent: deze extensie laat je teksten van muziek met anderen delen. Je zoekt naar populaire teksten of maakt je eigen plaatje door door de teksten van Genius heen te zoeken en ze te highlighten. Je kunt de teksten zelfs over foto’s van je camera heen plakken.

Genius is gratis te downloaden.

Genius image

6. Poll

Kun je niet kiezen welke film je met je vriendin wilt gaan kijken? Dan kun je eenvoudig een poll aanmaken om iedereen te laten stemmen. En dat kan nu dus ook in iMessage. Helaas kost dit je wel een euro.

Poll is voor €0,99 te downloaden.

Poll image

7. iTranslate

Als je regelmatig gesprekken voert met mensen uit het buitenland, is het soms vervelend om woorden die je niet kent te moeten vertalen. iTranslate lost dit nu in iMessage op door je berichten automatisch te vertalen, inclusief de juiste grammatica.

iTranslate is gratis te downloaden.

iTranslate image