De makers van Fleye hebben een tof doel voor ogen: zij willen een drone maken die vele malen veiliger is dan de bestaande alternatieven. Dat krijgen ze voor elkaar door alle bewegende onderdelen van de vliegrobot te bedekken, waardoor het onmogelijk is om je te verwonden door hem vast te pakken.
De drone is ongeveer even groot als een voetbal en moet ook hetzelfde wegen. Een HD-camera van 50-megapixel legt in 30 frames per seconde vast wat er allemaal gebeurd. De ingebouwde batterij biedt genoeg sap voor 10 minuten in de lucht.
De Fleye moet niet alleen veilig worden: volgens de makers is de drone ook zeer open. De vliegrobot draait op het besturingssysteem Linux en krijgt een open API en SDK. Hierdoor kan zo’n beetje iedereen volledige toegang krijgen tot het brein van de Fleye. Dat stelt ontwikkelaars in staat om eigen software te maken, zodat de drone zich op bepaalde manieren kan gedragen.
Je kunt de Fleye bestellen door op Kickstarter geld te doneren. Ben je er vroeg bij, dan heb je met een donatie van 699 euro de Fleye volgend jaar in huis. Als je later geld in het project steekt, moet je 799 euro betalen. De makers moeten in totaal 175.000 euro inzamelen. Daarvoor hebben ze nog tot 15 januari.