Fluxo: slimme lamp kan alle kanten op schijnen

We hebben hier op de Numrush-redactie de nodige slimme lampen voorbij zien komen, maar eigenlijk doen ze allemaal maar een paar dingen. Je kunt ze namelijk alleen aan- of uitzetten en van kleur of lichtintensiteit laten veranderen. De Fluxo is wat dat betreft anders: bij deze slimme lamp kun je namelijk ook de richting van de verlichting aanpassen.

Vanuit een bijbehorende smartphone-app geef je aan welke hoeken van de kamer je wil belichten. Moet de Fluxo als een gewone plafondlamp fungeren? Of gebruik je hem liever als een spot op een bepaald onderwerp? Omdat je invloed hebt op de richting van het licht, kun je makkelijker een bepaalde scene samenstellen. Daarbij heb je net als met bijvoorbeeld de Philips Hue de mogelijkheid om meerdere kleuren te kiezen voor je verlichting.

De bedenkers van Fluxo zamelen via Kickstarter geld in voor het idee. Steek je minstens 419 euro in het project? Dan krijg je als het allemaal goed gaat in september 2016 de slimme lamp toegestuurd. Het benodigde minimumbedrag van 50.000 euro is inmiddels al binnen, dus dat is één zorg minder voor de bedenkers.