Foodini, de 3D-printer voor eten, staat vanaf begin 2015 in je keuken


Begin dit jaar schreven we al over Foodini: een 3D printer waarmee je je eigen pizza’s en bonbons kan printen. Goed nieuws voor degenen bij wie het water al in de mond liep: nieuwe berichten wijzen er op dat in januari 2015 de eerste apparaten zullen worden verscheept.

Het bedrijf achter Foodini, Natural Machines, heeft ons al maanden lekker zitten maken met hun 3D printer waarmee je eten kunt ‘printen’. De printer werkt net als andere foodprinters met ingrediënten die niet te stevig zijn, maar ook niet te vloeibaar; denk aan koekjesdeeg, chocolade, sauzen of puree.

Waar Natural Machines zich mee onderscheidt is dat de printer in staat is zes verschillende ingrediënten te printen. Ook benadrukt het bedrijf in zijn campagne dat de printer werkt met gezond, vers voedsel waaronder fruit en groenten.

Foodini

Hoewel de mogelijkheden hiermee eindeloos lijken, levert het bedrijf een aantal vooraf bepaalde recepten die de gebruiker moeten helpen om ingrediënten in een bepaalde textuur te krijgen waarmee de printer in staat is te werken. In eerste instantie laat het bedrijf de gebruikers dus zelf ingrediënten bereiden om mee te printen, maar er wordt ook overwogen om te gaan werken met vooraf gevulde capsules met eten die consumenten kunnen gebruiken om mee te printen.

Met een Kickstartercampagne probeert het bedrijf een bedrag van $100.000 in te zamelen. Investeerders kunnen voor $1000 hun eigen 3D Foodprinter bestellen die naar verwachting in januari 2015 zal worden geleverd. Langzaam begint het water mij wel in de mond te lopen!

foodini-2