Interactief scherm maakt van een simpele lift een spannende visuele ervaring


De lift.. toch vaak één van de ongemakkelijkste plaatsen om je in te bevinden. De kleine ruimte, vol met onbekenden die dicht om je heen staan, geeft je snel een benauwend gevoel.. en wat als de lift vast komt te staan? Een beetje afleiding in de lift kan dus geen kwaad, moeten de makers van Digigage hebben gedacht.

Het bedrijf heeft een scherm ontwikkeld dat een hele liftwand van de vloer tot aan het plafond bedekt. Dit scherm zal je niet vervelen met saaie informatie, maar zal je vermaken met een visuele lift-ervaring. Geanimeerde ‘wallpapers’ – van aquaria tot de Eiffeltoren –  veranderen de lift in een spannende attractie door gebruik te maken van verschillende perspectieftrucjes.

De schermen van zogenaamde ‘digitally transparant elevator’  kunnen bovendien worden aangepast en verschillende informatie of beelden tonen, afhankelijk van bijvoorbeeld de verdieping waarop je je bevind. Digigage vertelt aan TechCrunch:

We are aiming to become a universal platform for content and information tailored to the elevator market. Any elevator company can add the system to their elevators in order to enhance the passenger experience and build communication while using their product.

Hoewel het systeem lijkt als een perfect recept voor duizeligheid of zeeziekte, zegt het bedrijf hier zorgvuldig mee om te zijn gegaan. Lezers van hun FAQ worden verzekerd dat het systeem werkt met beelden die synchroon lopen aan de beweging die je voelt in de lift. Dit zorgt voor een prettige ervaring doordat je zintuigen hierdoor minder snel in de war raken.

Met het zien van de beelden in de onderstaande video ga ik hier toch een beetje aan twijfelen en vraag ik me sterk af of deze lift je niet enorm duizelig of misselijk zal maken. Wie weet maak je je dan niet meer druk om de kleine ruimte, of de mensen om je heen, maar wordt de rit op een hele andere manier ongemakkelijk… Saai is deze lift in ieder geval niet!