Ford wil ons films laten kijken in zelfrijdende auto’s

Zo’n zelfrijdende auto is natuurlijk hartstikke handig, maar wat gaan we eigenlijk doen met al die nieuwe vrije tijd? Op een dag hoeven we immers niet meer op de weg te letten en hebben we verdraaid weinig te doen. Ford heeft nu alvast een manier bedacht om dat op te lossen. In een patent beschrijft het autobedrijf hoe we tijdens het rijden films kunnen kijken in de auto.

Ford wil een projector in een zelfrijdende auto hangen. Vervolgens kan er een speciaal scherm over je raam naar beneden komen, waar films, series en andere video’s op worden geprojecteerd. Op het moment is dat nog een doodeng idee. Hoe weet je immers dat je zelfrijdende auto de juiste kant opgaat? Naarmate de technologie zich verder ontwikkelt wordt dit echter steeds realistischer. Auto’s zullen op een dag zelden fouten maken, waardoor een filmpje kijken prima kan.

Dat gezegd hebbende: dit is nu nog enkel een patent. Daarmee heeft Ford het idee vastgelegd, maar het is onduidelijk wat er nu zal gebeuren. Wellicht laat Ford het hier wel bij en zien we de home car theater nooit op de markt komen. We gaan het meemaken.