Formule 1 doet aanbod om in 2020 Grand Prix in Zandvoort te organiseren

Ivan Garcia / Shutterstock.com

Fans van Formule 1 opgelet: als je altijd al eens een race van dichtbij hebt willen zien, heb je in 2020 mogelijk geluk. Dan komt de Grand Prix namelijk mogelijk naar Nederland, voor het eerst sinds 1985, meldt De Telegraaf.

Helemaal zeker is het nog niet. Er is een concreet aanbod gedaan door Formula One Management Limited, de eigenaar van Formule 1. Dat aanbod is gedaan aan het Circuit van Zandvoort. De volgende stap is dus het ondertekenen van dat aanbod. Maar iedereen is het er over eens: dit is een unieke kans.

Voor het aanbod gedaan werd, werd natuurlijk eerst onderzoek gedaan door diverse partijen. En de uitslagen daarvan waren positief.

Niet goedkoop

Goedkoop is het spektakel echter niet. Het Circuit van Zandvoort moet namelijk 20 miljoen euro betalen voor de rechten van de Grand Prix. En daar komen natuurlijk nog extra kosten bovenop. In totaal moet de organisatie naar verwachting tussen de 30 en 40 miljoen euro betalen om de race hierheen te halen.

Maar mocht de race hier komen, dan kunnen we over een paar jaar van dichtbij genieten van het spektakel van de Grand Prix, mét Max Verstappen. En wie wil dat nu niet?

Foto: Ivan Garcia / Shutterstock.com