Pokémon Go gaat je stappen bijhouden met HealthKit en Google Fit

Pokémon Go is na ruim twee jaar nog steeds populair. Maar vervelend is dat je de app open moet houden om bij te houden hoeveel kilometers je hebt gelopen, waardoor je accu sneller leeg gaat. Maar Niantic, de maker van het spel, komt nu met een oplossing. Dankzij het nieuwe Adventure Sync hoef je de app niet meer open te houden, meldt het bedrijf op zijn website.

Pokémon Go heeft nu een integratie met Google Fit en Apple Health. Daarmee wordt bijgehouden hoeveel stappen je hebt gezet, en dus wat de gelopen afstand is. Daardoor kun je dus mer snoepjes verzamelen met je Buddy en eieren sneller uitbroeden in de app, zonder dat je het spel hoeft te openen.

Als je een beloning krijgt, krijg je een push-notificatie. Dan weet je dus dat je de app wel moet openen en zo moeten spelers natuurlijk ook geïnteresseerd blijven in het spel. Daarnaast krijg je wekelijkse fitnessrapporten over je voortgang en krijg je beloningen als je je wekelijkse mijlpalen behaald.

Functie inschakelen

Als je de functie in wilt schakelen moet je locatiegegevens aanzetten en verbinden met Apple Health of Google Fit. Vervolgens open je de app en ga je naar het hoofdmenu. Onder instellingen staat nu Adventure Sync, waar je toestemming moet geven aan Pokémon Go om toegang te krijgen tot Apple Health- of Google Fit-data.

Vervolgens staat de functie ingeschakeld. Wil je de functie weer uitzetten, dan volg je dezelfde stappen, maar zet je de optie uit.