Lancering Samsung Galaxy Home uitgesteld, maar niemand weet waarom

Samsung Galaxy Home

Samsung’s co-CEO DJ Koh zei in februari dat de slimme speaker van het bedrijf, de Samsung Galaxy Home, in april dit jaar op de markt moest komen. Inmiddels is het echter 13 mei en is van de speaker geen spoor te bekennen. En Samsung heeft geen verklaring gegeven over waarom dat is, meldt The Verge.

De Galaxy Home werd in augustus vorig jaar aangekondigd, tegelijkertijd met de Note 9. De speaker moet werken met de spraakassistent Bixby van Samsung zelf. Net als met de Google Home, Amazon Echo en de HomePod kun je de Galaxy Home met spraakcommando’s opdrachten geven en vragen laten beantwoorden.

Geen verklaring

In februari tijdens het Unpacked-evenement zei Samsung dus dat de Galaxy Home in april zou verschijnen. Het is echter overduidelijk dat het bedrijf dat niet gehaald heeft, aangezien er geen speaker op de markt is en april inmiddels voorbij is. Meest opvallend is echter dat het bedrijf geen enkele verklaring geeft voor de vertraging.

The Verge nam contact op met het bedrijf, waarop woordvoerders zeiden dat Samsung “van plan is om de Galaxy Home is de eerste helft van 2019 te lanceren”. Verdere details werden er niet gegeven. Die indicatie geeft Samsung echter nog ongeveer een maand om de speaker op de markt te brengen.