Nieuwe Samsung Galaxy Watch Active2 heeft geüpgrade roterende ring

Samsung Galaxy Watch Active2

Samsung heeft de Samsung Galaxy Watch Active2 aangekondigd. Het sporthorloge komt met een geüpgrade roterende ring en kan van analoog naar digitaal overschakelen. Het horloge verschijnt op 13 september in de winkel in verschillende uitvoeringen.

De smartwatch komt in twee verschillende maten – namelijk 44 en 40 millimeter – en in twee stijlen. Er is een lichtgewicht aluminium variant met een casual Fluoroelastometer (FKM)-band, en een versie van premium massief roestvrij staal met een leren bandje. Je kunt de horloges verder personaliseren met bandjes en wijzerplaten.

Met de roterende ring kun je overschakelen naar digitaal om eenvoudiger te navigeren. Daarbij wordt de grootte van het Super AMOLED-scherm volgens Samsung zelf gemaximaliseerd. Het draaiende aanraakscherm gaat met de klok mee en tegen de klok in.

Leuk is dat je je wijzerplaat aan kunt passen op basis van je outfit. Maak hier een foto van, kies uit vijf verschillende kleurpatronen en je ziet je wijzerplaat veranderen. De functie zit in de Galaxy Wearable-app.

Trainingen

Zoals gezegd is de Samsung Galaxy Watch Active2 een sporthorloge. Logischerwijs biedt het horloge dan ook ondersteuning voor trainingen. Het apparaat kan handmatig ruim 39 trainingen bijhouden, waarvan er zeven automatisch geactiveerd worden. Het gaat om hardlopen, wandelen, fietsen, zwemmen, de roeimachine, de elliptische machine en dynamische trainingen.

Samsung Galaxy Watch Active2

Ook is er een bijgewerkte Running Coach, waarmee je je hardlooptempo in real-time kunt volgen. Hardlopers kunnen bovendien van zeven verschillende programma’s gebruikmaken om persoonlijke doelen te bereiken.

Achterop de smartwatch zitten nieuwe gezondheidssensoren om metingen sneller uit te voeren. Je real-time stressniveau kun je bijhouden via Samsung Health, evenals je nachtrust.

Social media

De smartwatch komt met ondersteuning voor bellen. Met een enkele tik krijg je toegang tot sociale media en kun je bijvoorbeeld twitteren of een korte video bekijken op je pols. Daarnaast kun je Spotify gebruiken op het horloge.

De Samsung Galaxy Watch Active2 verschijnt op 13 september. De 40 mm-varianten worden vanaf 299 euro beschikbaar. De 44 mm-versies koop je vanaf 319 euro. De roestvrij stalen-versies kosten daarbij steeds 100 euro meer dan de aluminium-varianten.