Foto’s van Apple’s nieuwe Europese hoofdkantoor onthullen glazen exterieur en ruimtelijk interieur

Foto’s van Apple’s nieuwe hoofdkantoor in Cork, Ierland verschenen onlangs op de website van Bennett Construction. Op deze foto’s is het glazen exterieur en het ruimtelijke interieur – met verschillende vloeren, een cafetaria met keuken, een conferentieruimte met grote schermen en een loungeruimte – te zien.

Het Europeese hoofdkantoor van Apple werd in 1980 geopend als Apple’s eerste kantoor buiten de Verenigde Staten. In april 2012 werd bekend dat Apple het aantal werknemers op de locatie zou gaan verhogen met vijfhonderd naar een totaal van 3300 werknemers. Datzelfde jaar was de locatie ook in het nieuws toen Greenpeace protesteerde tegen het gebruik van energie uit kolen voor Apple’s datacentra – hoewel het bedrijf inmiddels door Greenpeace een zeer positieve beoordeling heeft gehad.

De bouw van de nieuwe Apple campus in de Verenigde Staten is inmiddels in volle gang met de eerste fase van het constructiewerk. De voormalig gebouwen van Hewlett Packard zijn afgebroken. Nu zal er een ringvormig hoofdgebouw worden geplaatst met een ondergrondse parkeerplaats met ruimte voor 2400 auto’s, een enorm fitnesscentrum en een groot auditorium. Dat project zal waarschijnlijk in 2016 worden afgerond.

w640-1 w640-4 w640-5 w640-3 w640-2