Foursquare gaat tips tonen in Google Now – zelfs als je de app niet hebt

Foursquare gaat je tips geven voor leuke eettentjes in de buurt – zelfs als je de Foursquare-app niet hebt ge├»nstalleerd. De aanraders worden namelijk door Google getest in Google Now. Hierdoor krijgt iedereen de Foursquare-tips in de virtuele assistent te zien.

Of nou ja: op het moment wordt de Foursquare-integratie nog getest, waardoor slechts een aantal mensen ze te zien krijgt. Waarschijnlijk wil Google op basis daarvan bepalen wat ze met de Foursquare-data gaan doen.

Het is nu nog even afwachten of de Foursquare-data ook in Nederland getoond zal worden. Zowel Foursquare als Google Now zijn hier gewoon beschikbaar, maar het lijkt dat de combinatie van de twee hier nog niet wordt getest. Vermoedelijk is de test eerst nog even beperkt tot Silicon Valley, zodat Google-medewerkers in de praktijk het effect kunnen zien.

Het is een opmerkelijke stap van Google. Op het moment bevat Google Maps al veel vergelijkbare data over horeca-gelegenheden, zoals locaties en gebruikersrecensies. Toch lijkt Google te overwegen om Foursquare’s database te benutten.

Voor Foursquare is het de volgende grote ontwikkeling. Het bedrijf verdient geld door licenties voor zijn data te verkopen aan andere partijen, en Google kan wel eens de grootste klant gaan worden.