FOX Sports laat je Feyenoord – PSV zien vanuit werkelijk iedere hoek

FOX Sports

Nadat Intel en FOX Sports in Amerika de handen in één hadden geslagen door ‘Be The Player’ te lanceren, dacht de Nederlandse FOX Sports iets soortgelijke te doen. De wedstrijd Feyenoord-PSV is dit weekend namelijk vanuit iedere hoek te bekijken. Maar dan wel virtueel.

De virtuele wedstrijdbeelden zijn live te bekijken via het online kanaal FOX Sports 7. Je kunt hierdoor de wedstrijd bekijken vanuit elke positie op het veld. “Of dat van bovenaf in het stadion is, vanuit het perspectief van een speler of juist van de scheidsrechter”, zegt Henk van Meerkerk, Hoofd Productie van FOX Sports.

“Het is een toegevoegde waarde voor de mensen thuis, maar ook voor onze FOX Sports analisten die de wedstrijd nabespreken. De beelden op zich zijn virtueel, maar de situaties op het veld zijn echt”, aldus Van Meerkerk.

Be The Player

Net zoals bij ‘Be The Player’ waarbij je de wedstrijd vanuit de ogen van een american-football-speler kunt bekijken, kun je dus zelf bepalen waar je wilt staan tijdens de wedstrijd. Alleen is het bij de Nederlandse virtuele versie iets minder realistisch, doordat het lijkt alsof je naar een FIFA game uit 2012 kijkt.

Naast de wedstrijdbeelden zijn ook de commentatoren op een virtuele manier in beeld gebracht. De Eredivisie wedstrijd is deze zondag ook op de oude vertrouwde manier te bekijken op FOX Sports 1, maar het bedrijf hoopt met de nieuwe virtuele versie een breder publiek te bereiken.

Dit soort technologie hebben we internationaal al vaker (en geavanceerder gezien), maar voor Nederlandse begrippen is het een grote vernieuwing binnen de Eredivisie. Het is een daadwerkelijke virtuele liveregistratie van de voetbalwedstrijd. Misschien is de rest van de wereld al wat verder in de nieuwe cameratechniek, maar Nederland zet wel een grote stap voorwaarts.