Fuze Code Studio laat kinderen hun eigen game ontwikkelen op de Nintendo Switch

Aan apps en speelgoed om kinderen te leren programmeren geen gebrek. Voor iedere leeftijd is er inmiddels van alles te vinden, maar desondanks is het altijd tof om te zien dat er nog steeds nieuwe dingen worden bedacht op dit vlak. Wat dacht je van de mogelijkheid om op een simpele manier zelf een game te bouwen op je Nintendo Switch?

De Fuze Code Studio heet deze app/game; de bedoeling is dat hij in het voorjaar van 2018 uitkomt. Je bouwt daarin je eigen game met behulp van een hele simpele programmeertaal: Fuze BASIC. Deze taal is nu nog voorbehouden aan gebruik op ‘ouderwetse’ computers, maar komt met de Fuze Code Studio dus naar de Nintendo Switch.

Geen ervaring nodig

Volgens de makers heb je geen programmeerervaring nodig om ermee aan de slag te gaan. En je kunt direct gebruik maken van allerlei handige tools, zoals ingebouwde graphics en audio en toegang tot de sensoren uit de Joy-Con-controllers. Er zal daarnaast continu nieuwe content worden gemaakt die je kunt downloaden en je kunt eventueel ook je eigen graphics ontwerpen en gebruiken.

Fuze Code Studio

In principe kun je Fuze Code Studio volledig besturen vanaf het touchscreen van de Switch of met de Joy-Cons, maar het is ook mogelijk om een USB-toetsenbord te gebruiken. De games die je maakt, kun je direct spelen op de Switch. Zowel in handheld-modus, als op tv.

Heel veel details over wat voor games je precies kunt maken en hoeveel vrijheid je daarbij hebt, zijn er niet. Sterker nog: de screenshots zijn nog slechts impressies en niet definitief.