Ga in 2018 zelf naar Zweinstein met nieuw mobiel Harry Potter-spel van Jam City

Harry-Potter

2018 lijkt Harry Potter-jaar te worden! Tenminste, als we kijken naar de spellen. Zo werkt Niantic aan een opvolger van Pokémon Go, maar dan in de magische wereld van schrijfster J.K. Rowling. Maar ook spelontwikkelaar Jam City gaat een eigen spel maken, en daarmee kun je eindelijk zelf naar Zweinstein toe.

Jam City en Warner Bros. Interactive Entertainment hebben een partnerschap afgesloten. Daardoor mag de studio nu een mobiel spel ontwikkelen, namelijk Harry Potter: Hogwarts Mystery, meldt TechCrunch.

Eindelijk naar Zweinstein

In het spel maak je zelf een karakter aan, die vervolgens naar Zweinstein toe gaat. Daarnaast kun je je personage trainen in allerlei magische lessen en extra activiteiten op school. Zo kun je Defence Against the Dark Arts volgen of lid worden van een Dueling Club. En voor de fans van professor Sneep is er goed nieuws, want ook zijn les kun je volgen.

Volgens Jam City doen de meest iconische professoren uit de filmserie mee aan het spel, inclusief Professor Perkamentus. Zij nemen nieuwe stukken tekst op, dus je zult ook geheel nieuwe geluidsfragmenten horen. Mocht je bang zijn voor het verhaal, geen zorgen. Het hele project is namelijk geschreven door twee schrijvers die door J.K. Rowling zijn uitgezocht en goedgekeurd.

Over de verdere details houden de twee bedrijven hun lippen nog stijf op elkaar. Maar we weten wel dat het spel zich af zou moeten spelen in een tijd voor alle gebeurtenissen uit de Harry Potter-boeken. Het spel verschijnt uiteindelijk onder het label Portkey Games, een label speciaal voor spellen uit de magische wereld van J.K. Rowling.

2018

Het spel verschijnt pas in 2018, al is er nog geen exacte lanceerdatum. Wel weten we dat het spel verschijnt op iOS en Android. Daarnaast moet het spel te koop zijn in de Amazon Appstore. Als je niet kunt wachten, kun je je hier vast inschrijven voor updates over het spel.