Alles wat je nodig hebt om te beginnen met game streaming op Twitch of YouTube

game streaming

Ben je toe aan een nieuwe hobby tijdens de pandemie, dan is het misschien wel tijd om te beginnen met game streaming. Zoals The Verge het zo mooi noemde, was 2020 ‘het jaar van de Twitch streamers’. En daar is dan ook niets over gelogen. Een hoop mensen zaten thuis en besloten daarom hun games te streamen.

Waarschijnlijk heb je al velen streaming video’s voorbij zien komen, maar hoe begin je hier zelf nou eigenlijk mee? Allereerst door de juiste gear aan te schaffen natuurlijk. Je kunt hier net zoveel geld aan spenderen als je zelf nodig vindt, want alle producten zijn in een ruime prijsrange te vinden. Om je een handje te helpen, hebben wij een aantal goed gerecenseerde producten voor je onder elkaar gezet.

Microfoons

Trust Mantis GXT232 Streaming Microfoon – €39,99

Als beginner is het prima om met een usb-microfoon te gebruiken, vooral als je hier niet direct veel geld aan wilt spenderen. Deze microfoon van Trust is een ideaal instapmodel. Een nadeel: deze werkt niet wanneer je op een computer met Mac besturingssysteem werkt.

Afbeelding: Coolblue

Snowball iCE Plug & Play USB Streaming Microfoon – €57,99

Speel jij je games liever op een Mac besturingssysteem, dan is deze microfoon waarschijnlijk meer iets voor jou. Een simpele manier om geluid van hoge kwaliteit op te nemen.

Afbeelding: Bol.com

Elgato Wave 3 Streaming Microfoon – €139,99

Wil je het streaming meteen wat serieuzer aanpakken? Dan is deze Elgato microfoon aan jou besteed. Je maakt met deze microfoon gebruik van professionele kwaliteit, dat natuurlijk helemaal tot zijn recht komt tijdens het streamen.

Afbeelding: Bol.com

Camera’s

Logitech StreamCam – €179,99

Speciaal ontworpen om mee te streamen, de Logitech StreamCam. Deze camera is zowel voor Android als MacOS te gebruiken en dankzij de autofocus staat het beeld altijd scherp op jou gefocust. De camera heeft een handige klem waardoor je hem overal kunt ophangen.

Afbeelding: Coolblue

Sony FDR-AX43 – €640

Voor de streamers die het graag wat professioneler aanpakken, is deze Sony camera een echte aanrader. De camcorder heeft een fijn en compact formaat, die je gemakkelijk neer kunt zetten op een statief.

Afbeelding: Coolblue

Koptelefoons

HyperX Cloud Alpha Pro Gaming Headset – €88,90

Bij het streamen mag ook een goede koptelefoon uiteraard niet ontbreken. De HyperX koptelefoon is een van de populairste in deze prijsklasse. Niet gek ook: de kwaliteit van het geluid is erg goed en de koptelefoon zelf zit, zelfs na een paar uur, nog steeds comfortabel.

Afbeelding: Bol.com

MPOW EG3 Pro Gaming Headset – €45,99

Ook de gaming koptelefoon van het merk MPOW is een goede keuze. Hij heeft 3D surround sounds, en de earpads vallen om je oren heen, waardoor ook deze koptelefoon na een paar uur nog steeds comfortabel zit.

Afbeelding: Bol.com

Stream Deck

Elgato Stream Deck – €142

Wil je je gaming naar een hoger level tillen, dan kunnen we je zeker een stream deck aanraden. Dit Elgato Stream Deck is populair onder de gamers en zorgt ervoor dat je creatieve geest helemaal los kan gaan.

Afbeelding: Bol.com

Licht

Elgato Ring Light Studioverlichting – €199

Ben je een echte nachtbraker en zit je ook ’s nachts nog te gamen? Dan is een goed licht natuurlijk wel zo prettig voor het streamen. Gebruik deze Elgato Ring Light en je zit altijd in de spotlight.

Magnify™ 10″ Ringlamp Op Statief – €49

Liever een goedkopere optie voor het licht in jouw studio of zolderkamer? Dan is ook deze ringlamp van Magnify een goede optie. Deze komt inclusief statief voor je smartphone of camera en je kunt het licht in verschillende standen gebruiken.

Afbeelding: Bol.com
Afbeelding bovenaan artikel: Shutterstock.com/Gorodenkoff