Zo zal de grote gamebeurs Gamescon in Keulen er dit jaar uitzien

Gamescon

Eerder schreven we al over de belangrijke gamebeurs E3 in Los Angeles die werd afgelast door het coronavirus. Eind augustus staat een ander belangrijke gamebeurs op het programma, namelijk Gamescon in Keulen. Ook deze beurs zal niet verlopen zoals we dat gewend waren. Maar niet getreurd, want het programma zal digitaal wel te volgen zijn.

Ook in Duitsland mogen er voorlopig nog geen grote events georganiseerd worden door het coronavirus. Mocht jij al een kaartje hebben bemachtigd voor Gamescon, dan krijg je je geld gewoon terug.

Gamescon gaat digitaal

Net als E3, zal ook Gamescon digitaal gaan. De nieuwe datum voor dit online event is 27 t/m 30 augustus. Het goede nieuws is dat het event gratis te bekijken is. De organisatie heeft er zeker voor gezorgd dat je dit jaar niets tekort komt wat betreft entertainment. De beurs zal op 27 augustus geopend worden door middel van de Opening Night Live-showcase door Geoff Keighley. En het zal op 30 augustus afgesloten worden met de Best of Shows, waarbij awards worden uitgedeeld.

Tussen deze twee grote online evenementen gebeurt natuurlijk nog veel meer, waaronder een hoop presentaties over de nieuwste games. Zo kun je interviews met gameontwikkelaars verwachten en natuurlijk nog veel meer.

Playstation en Xbox

Het verwacht een speciaal jaar in gaming te worden, mede dankzij de uitkomst van Xbox Series X en PlayStation 5 die allebei dit jaar verschijnen. Het is dan ook de vraag wat voor soort games hiervoor worden ontwikkeld. De nieuwste gameconsoles hebben meer rekenkracht dan ooit en daar horen natuurlijk vette games bij.

Daarnaast is de gamebeurs ook praktisch. Hoe ver is een studio met de ontwikkeling van een bepaalde game en in hoeverre wordt hier al over gecommuniceerd? De fans willen natuurlijk weten wat ze kunnen verwachten en juist daarom zijn de gamebeursen als E3 en Gamescon zo belangrijk.