Belangrijke gamebeurs E3 in Los Angeles dit jaar afgelast

E3 - numrush

Het coronavirus verspreidde zich vanuit China langzaam aan richting Europa. Ook Nederland is getroffen door het virus, maar echt radicale veranderingen merken we hier nog niet. In Los Angeles is dat een ander verhaal: de belangrijkste jaarlijkse gamebeurs E3 is voor dit jaar afgelast.

De reden hiervan is het coronavirus.

E3

De E3 gamebeurs zou eigenlijk plaatsvinden van 9 – 11 juni 2020. De E3-organisator ESA meldt: “Na zorgvuldig overleg met onze partners over de gezondheid en veiligheid van iedereen in onze branche – onze fans, medewerkers, exposanten en oude E3-partners – zijn we tot de moeilijke beslissing gekomen om E3 2020 te annuleren.”

Online ervaring

De E3 is een belangrijke gamebeurs waar ontwikkelaars en uitgevers elk jaar weer grote onthullingen doen. Nieuwe producties die in de gamewereld plaatsvinden, worden normaal gesproken aan een groot publiek tentoongesteld. Er is een vermoeden dat de nieuwste generatie Xbox-spelcomputers wordt gepresenteerd, de Xbox Series X. Sony liet al eerder weten de gamebeurs dit jaar over te slaan.

Dit jaar zal het natuurlijk heel anders verlopen, maar er is een kans dat we wel de nieuwste ontwikkelingen kunnen bijhouden. De organisatie laat namelijk weten dat zij bezig zijn met mogelijkheden voor een online ervaring.

GamesCom

Met het coronavirus in het achterhoofd, is het nog maar de vraag wat er zal gebeuren met de GamesCom-beurs, die in Duitsland plaatsvindt. Dit is de drukstbezochte gameconferentie van de wereld, en vindt pas eind augustus plaats.

Even ter vergelijking: maar liefst 66.000 mensen kwamen in 2019 op E3 af. Terwijl er 370.000 bezoekers voor GamesCom waren.

Afbeelding: Barone Firenze / Shutterstock.com