Garmin toont nieuwe Fenix-sporthorloges en zet daarbij meer in op vrouwen

Garmin Fenix

Garmin heeft aan de vooravond van de CES zijn nieuwe lijn sporthorloges onthuld. Het gaat om de Fenix 5, de Fenix 5S en de Fenix 5X.

De drie modellen hebben ieder een duidelijke eigen doelgroep, waarbij er onder meer rekening is gehouden met vrouwen (dunnere polsen) en avonturiers die hun kaarten graag om hun pols dragen. Daarmee heeft ieder model dus ook zijn eigen features en designs.

Alle horloges hebben de mogelijkheid om je activiteiten te volgen, de Garmin Elevate hartslagmonitoring en een langere accuduur dan eerdere modellen. Ook zijn alle bandjes te wisselen, en kun je daarbij kiezen uit leren versies, metalen bandjes en siliconenbandjes.

5, 5S en 5X

De Fenix 5 doet ongeveer hetzelfde als de eerdere modellen. Zo is het horloge niet alleen geschikt voor fietsen en hardlopen, maar kun je ook activiteiten als zwemmen en golfen tracken met het apparaat. Daarnaast zit er GPS in en kan hij je VO2 Max-waarde berekenen. Het horloge heeft een scherm van 47 millimeter, wat een stuk compacter is dan de 51 millimeter van het vorige model.

De Fenix 5S richt zich duidelijk meer op vrouwen. Het horloge is namelijk kleiner, waardoor het er beter uitziet op smalle polsen. Het apparaatje is slechts 41 millimeter groot. Als vrouw met extreem dunne polsen kan ik je zeggen dat menig vrouw hier blij van zal worden, want die grote herenversies zien er bij ons vaak niet mooi uit. Deze versie heeft bovendien ook een model met saffierglas.

De 5X is het meest geavanceerde model, die met 51 millimeter ook direct het grootste is. Interessant aan dit horloge is dat er kaarten in zitten. Hierdoor kun je invoeren hoe ver en hoe lang je bijvoorbeeld wilt rennen, en je horloge vertelt je direct welke route je het beste kunt nemen. Daarnaast krijg je tips over wat er om je heen zit aan interessante locaties, zodat je ook nog eens wat ziet onderweg.

De drie horloges moeten nog dit kwartaal verschijnen. Goedkoop zijn ze niet: de Fenix 5 en 5S gaan 600 euro gaan kosten, de 5X wordt nog eens 150 euro duurder.