L’Oréal en Withings lanceren de slimme haarborstel Hair Coach

De winter is voor de meeste vrouwen een aanslag op je haar. Het wordt droog door de kou of het gaat rechtovereind staan van de pluis door de luchtvochtigheid. Het beautymerk L’Oréal lanceert samen met Withings en Kérastase een slimme haarborstel de Hair Coach die je de gezondheid van je haar vertelt.

De Hair Coach bevat een microfoon die letterlijk ‘luistert’ naar je haar. Het identificeert de patronen van je haar en kan opmerken of je last hebt van pluishaar, gespleten haarpunten, droog of gebroken haar. Bovendien telt de borstel het aantal keer dat je borstelt door je haar, zodat de slimme gadget je feedback kan geven over deze frequentie. Je krijgt zelfs een dagelijkse update hoe gezond je haar is.

Withings L'Oreal Hair Coach

Haaranalyse

Deze data wordt automatisch doorgezet naar de bijbehorende app op je smartphone via wifi of bluetooth. De app kijkt naar weerfactoren, zoals temperatuur, luchtvochtigheid en wind, die allemaal te maken kunnen hebben met de conditie van je haar.

Doordat de Hair Coach deze gegevens in de gaten houdt, krijg je een analyse van je haar en krijg je feedback over je borstel manieren. Ook krijg je tips voor eventuele haarproducten die de gezondheid van je haar beïnvloeden (en natuurlijk wel de producten van L’Oreal’s Kérastase).

En voor als je het zelf even niet meer weet, heeft de borstel ook een sensor die je vertelt of je nat haar of droog is tijdens het borstelen. Het is nog niet duidelijk hoeveel de borstel gaat kosten, maar de verwachting ligt rond de 200 dollar en zal online te bestellen zijn via de websites van L’Oréal en Withings. Tijdens de CES 2017, die plaats vindt in Las Vegas, is de haarborstel te bewonderen.