Garmin stopt met Speak Amazons Alexa in je auto

Garmin-Speak

Garmin heeft al GPS-apparaten die je met je stem kunt besturen, maar er is er een die nog wat slimmer is. De Garmin Speak is namelijk onthuld en het is het eerste apparaat voor auto’s met Amazons Alexa er in verwerkt.

De Garmin Speak is een vrij klein apparaat van slechts 3,8 centimeter. Het apparaat is rond, heeft een OLED-display en een ring met LED-lampjes er omheen. Het scherm toont je steeds wanneer je af moet slaan, zodat je op de juiste plek terecht komt.

Stembesturing

De navigatie kun je besturen met je stem, net zoals je een Echo bestuurt. Zeg je dus “Alexa”, dan luistert de GPS en kun je een commando geven. Handig als je onderweg toch naar een andere bestemming wilt.

Maar de Garmin Speak kan door zijn integratie met Alexa ook dingen toevoegen aan je boodschappenlijst, muziek afspelen en je agenda checken. Alles wat Alexa kan, kan deze GPS ook.  Wel heb je een verbinding met je mobiele internet nodig om het systeem te laten werken.

De Garmin Speak is vooralsnog alleen in de Verenigde Staten te koop via Amazon en Best Buy voor 150 dollar. Of en wanneer het apparaat naar Nederland komt, is niet bekend.