Garmin Vivomove is een fitnesshorloge dat er niet nerdy uitziet

Vivomove

De meest fitnesshorloges zijn van plastic, hebben een digitaal scherm en zien er over het algemeen vrij nerdy uit. Ze houden misschien wel bij wat je op een dag allemaal doet, maar heel stijlvol zijn ze eigenlijk niet. Wat dat betreft pakt de Vivomove van Garmin het net een stukje eleganter aan. In deze smartwatch zitten de meeste gebruikelijke sensoren, maar voor het ongetrainde oog is het net een gewoon, gouden horloge.

De Vivomove houdt het aantal gemaakte stappen, verbrande calorieën en je slaappatroon bij. Op de wijzerplaat zit een klein balkje dat vult naarmate je meer op een dag beweegt, zodat je net als met andere fitnesstrackers een doel hebt. De batterij houdt het een jaar lang vol en je kunt hem tot op 50 meter onderwater gebruiken.

Eén functie ontbreekt helaas wel: een hartslagsensor. Die is in de wat meer geeky alternatieven inmiddels de standaard, maar kennelijk heeft Garmin daar bij de Vivino niet voor gekozen. Wellicht om zo het compacte design van het horloge intact te houden.

De Vivomove komt in drie smaken: de Sport (150 dollar), de Classic (200 dollar) en tot slot de Premium (300 dollar). Van binnen zijn ze allemaal hetzelfde – het verschil zit hem in de kleur en bijgeleverde horlogebandjes. De duurste versie van het horloge heeft een roestvrijstalen plaat met een gouden tint en een lederen bandje. Het horloge is volgens “Garmin” binnenkort te koop op de officiële website.