Garmin presenteert nieuwe activity tracker en twee smartwatches op IFA 2017

Wearable-maker Garmin presenteert tijdens gadgetbeurs IFA 2017 in Berlijn drie nieuwe wearables. Het gaat om een activity tracker en twee smartwatches, waarvan één een optie krijgt om met een creditcard mobiele betalingen te doen.

De activity tracker heeft de naam Vívosport gekregen (zie afbeelding boven). De wearable is voorzien van een hartslagmeter en GPS. De activity tracker is waterbestendig, waardoor hij ook tijdens het zwemmen of onder de douche gedragen kan worden. Met de GPS-functie actief kan het apparaat 8 uur gebruikt worden. Als je die functie niet gebruikt, gaat de batterij volgens Garmin een week mee.

De Vívosport heeft een adviesprijs van 200 dollar.

Vívomove HR

De Vívomove HR is een smartwatch en activity tracker in één. Het apparaat heeft, zoals de naam aangeeft, de mogelijkheid om je hartslag bij te houden. Het scherm licht alleen op zodra je je pols draait en kan bediend worden door hem aan te raken.

De smarwatch is de opvolger van het fitnesshorloge Vívomove, dat Garmin vorig jaar presenteerde. De HR-variant komt in twee smaken: een sportvariant en een premium-variant. De premium-versie heeft een metalen omhulsel en leren bandjes. Alle horloges zijn waterbestendig en de batterij gaat volgens de fabrikant vijf dagen mee.

De sportvariant heeft een adviesprijs van 200 dollar, terwijl je voor de premium-versie 300 dollar betaalt.

Vívoactive 3

Tot slot komt het bedrijf ook met de smartwatch Vívoactive 3. Dit slimme horloge is ook voorzien van GPS, maar onderscheidt zich met name door het betaalplatform Garmin Pay. Dat is de naam die de wearable-maker geeft aan zijn eigen variant van het betaalplatform FitPay.

Daarmee kunnen mensen met de smartwatch betalingen doen, zonder dat daar een smartphone voor nodig is. Het platform werkt met bankpassen en creditcards van Visa en MasterCard.

De Vivóactive komt in twee kleuren: zwart en wit. De adviesprijs is 300 dollar. Een luxere, zwarte variant (helemaal rechts) is alleen te koop bij Best Buy en heeft een adviesprijs van 330 dollar.