Gedeeld Netflix-abonnement? De streamingdienst komt met hogere kosten

gedeeld netflix-abonnement

Heb jij een gedeeld Netflix-abonnement met vrienden of familie? Let dan even op: Netflix verhoogt namelijk de kosten voor dit abonnement. De streamingdienst begint met het testen hiervan in drie landen. Zo zullen gebruikers buiten het huishouden van de hoofdgebruiker extra kosten kunnen ontvangen.

Officieel mag een Netflix-account helemaal niet gedeeld worden met mensen buiten je eigen huishouden. Dit is te lezen in de servicevoorwaarden. Voor een lange tijd zag Netflix dit wereldwijd door de vingers, maar het lijkt erop dat hier toch verandering in gaat komen.

Gedeeld Netflix-abonnement

Zoals gezegd zal de streamingdienst eerst testen uitvoeren met het verhogen van een gedeeld Netflix-abonnement in drie landen. Je kunt opgelucht ademhalen, want Nederland zit hier niet tussen. Dat betekent overigens niet dat deze verandering nooit in Nederland zal worden doorgevoerd. Mocht de testfase goed aflopen, dan is de kans groot dat het ook in andere landen wordt getest, meld Variety.

De landen waar Netflix nu de eerste tests uitvoert, zijn Chili, Costa Rica en Peru. Hier wordt nu een ‘nieuw, veilig deelsysteem’ uitgerold, maar daar moeten de gebruikers wel meer voor betalen.

Concurrentie van Disney+

Met 221,8 miljoen gebruikers, is Netflix nog altijd de grootste en populairste streamingdienst. Maar veel van deze abonnees, maken gebruik van een gedeeld account. Daar wil de streamingdienst dus verandering in brengen en hier meer aan verdienen.

Netflix is dan wel de populairste onder de streamingdiensten, toch betekent dit niet dat het zich nergens zorgen om hoeft te maken. Disney+ hijgt namelijk in zijn nek. Er zijn zelfs onderzoekers die zeggen dat Disney+ in 2025 Netflix zal inhalen en dan de grootste van allemaal zal worden. Geen gekke gedachte, want op dit moment is de concurrentie tussen de twee al hoog. Disney+ heeft nu zo’n 118 abonnees.

Beeld: Unsplash