Spider-Man: No Way Home en Matrix 4 zie je (binnenkort) vanuit huis

Spider-Man: No Way Home

Goed nieuws voor iedereen die Spider-Man: No Way Home of The Matrix Resurrections nog niet gezien heeft: binnenkort hoef je daar niet meer per se naar de bioscoop. De films komen namelijk eindelijk naar streamingdiensten.

Het begin van de laatste lockdown staat bij ondergetekende in het geheugen gegrift: drie dagen nadat Spider-Man: No Way Home in de bioscoop verscheen, ging alles weer dicht. En precies in die drie dagen lukte het niet om de film te zien.

Gelukkig gingen de bioscopen eind januari weer open en lukte het alsnog om de film te zien. En rond die tijd verscheen ook The Matrix Resurrections, de vierde film in de reeks. Maar de kans bestaat natuurlijk dat je geen van beide films hebt kunnen zien, of dat je het nog niet vertrouwd om naar de bioscoop te gaan. Daarom is er nu dus goed nieuws: dat hoeft (binnenkort) ook niet meer.

Hier zie je The Matrix Resurrections

Om maar even met de Matrix 4 te beginnen: deze film kun je nú al vanuit huis bekijken. In deze film zien we hoe Neo opnieuw gevangen zit in de Matrix, maar dat niet helemaal door heeft. Hij blijft op aanraden van een therapeut de blauwe pil slikken en denkt dat alles in zijn hoofd zit. Tot er een oude bekende langskomt, die hem helpt te ontsnappen.

The Matrix Resurrections is dus niet alleen in de bioscoop te zien, maar ook via twee streamingdiensten vanuit huis te kijken. Onlangs verscheen namelijk de streamingdienst HBO Max in Nederland en daar is de gehele Matrix-franchise, inclusief dit laatste deel, te zien.

Heb je geen HBO Max, maar wel Pathé Thuis? Dan kun je de film daar ook streamen. De film is daar sinds 10 maart als premium te koop vanaf 14,99 euro. Vanaf 21 april kun je hem ook huren, vanaf 4,99 euro.

Hier zie je Spider-Man: No Way Home

Ondergetekende keek maanden uit naar het derde deel in de Spider-Man-reeks, waarin we eindelijk de multiverse in duiken. Peter kan zijn normale leven niet meer van zijn leven als superheld gescheiden houden en vraagt Dr. Strange om hulp. Maar dat gaat helemaal mis, waardoor Peter opnieuw de wereld moet redden en moeilijke keuzes moet maken.

Deze film verschijnt op 22 maart op Pathé Thuis als premium, wat betekent dat je hem vanaf 13,99 euro kunt kopen. Vanaf 11 april kun je hem ook gaan huren, vanaf 4,99 euro.

Verder is de film helaas nog niet te streamen – voor zover we op het moment van schrijven weten – al is wel bekendgemaakt dat de DVD en BluRay op 22 maart verschijnen. In de VS verschijnt de film dan ook op Amazon Prime Video, wat kan betekenen dat we hem ook hier snel via die streamingdienst kunnen zien.

Foto: Sony/Marvel